SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
KFUM Kalmar Saints

KFUM Basketklubb Kalmar

KFUM Kalmar Saints är en basketbollklubb med rötterna i Kalmar, Småland. En ständigt växande förening med bokstavligt talat många bollar i luften. Föreningen står på flera ben och har bland annat herrlag i Superettan och div 2 samt damlag i div 2. Föreningen har också en ständigt växande ungdomsverksamhet.


På hemsidan publicerar vi aktuell information om träning, matcher, seriespel etc.


Vi sänder våra matcher LIVE via Solidsport


Följ oss gärna på sociala medier för nyheter och matchreferat:
Hemmarenan byter namn till Akea Arena
2021-01-28 17:20
AKEA ARENA

Det är nu officiellt att A-hallen i Kalmar Sportcenter byter namn till Akea Arena. Hallen, som renoverades år 2011 är hemmaplan för bland annat Kalmar Saints, CL98 IC och FC Kalmar. 


Anläggning & Kabel Entreprenad i Malmö AB (AKEA) tar över namnrättigheterna till A-hallen på Kalmar Sportcenter efter ett samarbetsavtal skrivits mellan Akea och KFUM Basketklubb Kalmar. Akea blir även en ny sponsor för Kalmar Saints och avtalet gäller alla Kalmar Saints verksamheter.


- Med namnsättningen på Akea Arena ser vi en fantastisk möjlighet att stötta ungdomsidrotten i Kalmar med omgivning, fördelat på herr, dam och parasport. Tillsammans med Kalmar Saints, CL 98 och FC Kalmar och Kalmar Kommun når vårt stöd ut till väldigt många aktiva flickor och pojkar i alla åldrar, säger Christian Eskilander, Akea områdeschef sydöst.


A-hallen är den största av Kalmar Sportcentrets fem hallar och har en publikkapacitet på 1200 per-soner. Kalmar Saints har spelat sina hemmamatcher i hallen sedan klubben bildades. 


- Efter kommunens besked om att vi fick sälja namnrättigheten till A-hallen har processen gått väldigt fort. Akea visade tidigt intresse och delade såväl våra som kommunens krav på företag som syns tillsammans med föreningslivet. Vi är glada att säkra upp samarbetet under en så lång period och detta kommer gynna hela våran verksamhet under avtalstidens gång, säger Jesper Birgemo, ordförande i KFUMs Basketklubb Kalmar. 


Förutom Kalmar Saints är Akea Arena även hemmaplan för Kalmar Saints samarbetsföreningar CL98 IC och FC Kalmar. Tillsammans utgör dessa föreningar Kalmarunionen. 


- Vi delar Akeas värderingar och jobbar mot samma mål. Vi är starkare tillsammans än var och en för sig och det känns bra att vi fortsätter att samarbeta framåt. Fler föreningar borde sammarbeta, säger Anna Larsson, CL98 IC. 


Avtalet gäller över tre år med möjlighet till förlängning upp till fem år. 


Om Akea:

Akea har som ambition att genom stöd till föreningslivet ge fler unga möjlighet till utveckling och trygghet och tror på att fungerande föreningar är fundamentalt för en stads utveckling. För Akea är det viktigt att bidragstagande föreningar arbetar för sunda värderingar, som respekterar barnkonven-tionen, agerar med barnets perspektiv i centrum och en ekonomisk hållbar verksamhet. Akeas samhällsengagerade sponsring utgår från de globala målen. 


Om Kalmar Saints: 

KFUMs Basketklubb Kalmar, kallad Kalmar Saints har som vision att genom laganda, professional-ism och bra organisation bli en ledande basketbollförening i regionen inom såväl senior som ung-dom. Kalmar Saints verksamhet utgår från de globala målen för en hållbar utveckling och basketen ska utföras i en kamratlig, jämställd och trygg social gemenskap. Kalmar Saints hade fem segrar på fem matcher i superettan den här säsongen innan ligan pausades. 

Styrelse tillsatt vid Extra årsmöte
2020-12-18 10:43
Vid det extra Årsmötet valdes följande:

Jesper Birgemo - Ordförande
Gerthåke Adolfsson - Kassör
Gunilla Birgemo - Sekreterare
Niklas Lindén - Ledamot
Carina Ronqvist - Ledamot
Jonas Sjöberg - Ledamot
Johan Melin - Ledamot (Spelarrepresentant)
Sebastian Sjöberg - Ledamot (Spelarrepresentant)

Styrelsen valdes också att agera valberedning fram till ordinarie årsmöte.

Samtliga funktioner är valda för innevarande verksamhetsår.
Klubbens verksamhetsår är 1 april - 31 mars
KFUM erbjuder möjlighet för våra unga ledare!
2020-12-04 13:00
Denna sommar anordnar European Sport YMCA** (ESY) en internationell ledarskapsutbildning för unga ledare inom idrott. Utbildningen heter Sport Seminar och genomförs i två delar. Den första delen äger rum i Danmark i juli och den andra i Italien i september. Mellan dessa två utbildningsveckor, genomför deltagarna mini-projekt i sina hemföreningar, som dem utvecklar under utbildningens gång. Dessa mini-projekt ska rikta sig till barn och unga och kan bestå av, exempelvis, ett träningstillfälle för barn och unga i föreningen.

 

Projektet finansieras av EU (Erasmus+) och Sverige får gratisplatser inklusive resa*, mat, logi och utbildning för unga ledare inom den svenska KFUM-rörelsen! *Det kan eventuellt tillkomma vissa resekostnader, såsom anslutningsresor inom Sverige. För att täcka dessa kostnader, kommer deltagare kunna söka bidrag från KFUM Sverige eller regionen.

 

Sökande ska ha minst tre år av ledarerfarenhet från KFUM och/eller annan förening. För att ansöka om en plats på utbildningen, ska intresserade ledare fylla i denna online ansökan senast den 20 januari 2021https://podio.com/webforms/25480084/1892927

Utvalda sökande kan kallas till intervju under februari, och samtliga sökande får återkoppling på sin ansökan i början på mars.

 

Önskar ni mer information, eller hör av er till Eje Grönquist, samordnare för ESY i Sverige: 0768 - 89 54 80, gronquisteje@gmail.com

 

**YMCA är namnet på den globala KFUM-rörelsen, som omfattar 120 länder och 64 miljoner personer!

Fjärde raka för herrlaget
2020-10-24 20:43

Kalmar säkrade fjärde raka segern i Superettan i samband med dagens match mot Trelleborg Pirates. Slutresultatet summerades 107-80. 


Hemmalaget som drabbades av covid-19 efter förra matchen mot RIG Mark ställde över trion Calle Birgemo, Filip Ivanovic Håkansson och Jesper Hagberg som var satta i karantän och de ersattes av Mikael Takkula, Bryan Owour och Calle Fransson, som förra året spelade för Trelleborg. 


Matchen startade stökigt med många fouls och grinigt humör och trots att det var 22-22 efter första quartern syntes det tydligt att hemmalaget var det starkare. Eddie Alm visade vägen och satte i princip allt han sköt på. I bortalaget var det bara Jordan Lou som kunde spela på samma nivå och han var överlägset bäst av Trelleborgs spelare. I andra quartern kommer hemmalaget ut med annat fokus och kunde använda sin aggressivitet i försvarsspelet. Kriget under korgarna vanns av Jan Tratnik och Tobias Sjöberg som tillsammans stod för 29 returer mot hela Trelleborgs lags 21, laget mäktade endast med en (1)! offensiv retur. När statistiken var sammanräknad hade Kalmar 51 returer mot Trelleborgs 21, då vinner man inte många basketmatcher. Efter att ha ryckt med 15p i andra och 10p tredje väljer coach Ivankovic att lufta hela truppen i fjärde och vi vinner även den sista quartern (28-26) och med 29p från bänken kan vi konstatera att det var en bra dag på jobbet.


Trelleborg hade det jobbigt under hela matchen och vi var många som hade förväntningar på balkanimporterna, centern Nebojsa Maksmovic och guarden Jaksic Miroslav, men de var inte i närheten av sina senaste prestationer utan de blev enkla byten för Tratnik och Sjöberg som var dominanta.


Jordan Lou då? Utan tvekan stjärnan i sitt lag och matchens sharpshooter med 27p där många av dem kommer från positioner som har närmare till mittlinjen än till korgen. Han är en artist med många fina individuella prestationer men om han inte kan passa bollen till sina lagkamrater på bortaplan kommer de få svårt att vinna matcher. 


Jan Tratnik 24p 9a 17r
Tobias Sjöberg 16p 12r
Eddie Alm 22p
Mikael Takkula, 40 år nästa månad, är 100% från 3 och stod för 6p på fem minuters spel.

Tredje raka för Kalmar Saints
2020-10-11 08:35
Kalmar tog emot RIG Mark i Superettans tredje omgång och vann komfortabelt med 91-65.

Det var ett revanschsuget Kalmar som tog emot gästande RIG Mark i Kalmar Sportcenter. Lagen har de senaste två säsongerna huserat i Basketettan södra och RIG Mark har vunnit samtliga fyra möten. Årets upplaga av RIG sägs vara den starkaste någonsin och laget har inför mötet med Kalmar stått för fina prestationer i såväl vinsten mot Högsbo som förlustmatchen mot förväntade topplaget IK EOS förra veckan.
Twitter
Nyheter från våra lag
Parasport, 01/09 12:19 
3x3, 30/07 16:16