KFUM Kalmar Saints
KFUM Basketklubb Kalmar

KFUM Kalmar Saints är en basketbollklubb med rötterna i Kalmar, Småland. En ständigt växande förening med bokstavligt talat många bollar i luften. Föreningen står på flera ben och har bland annat herrlag i Superettan och div 2 samt damlag i div 2. Föreningen har också en ständigt växande ungdomsverksamhet.

På hemsidan publicerar vi aktuell information om träning, matcher, seriespel etc.

Vi sänder våra matcher LIVE via Solidsport

Följ oss gärna på sociala medier för nyheter och matchreferat:
Fjärde raka för herrlaget
2020-10-24 20:43

Kalmar säkrade fjärde raka segern i Superettan i samband med dagens match mot Trelleborg Pirates. Slutresultatet summerades 107-80.

Hemmalaget som drabbades av covid-19 efter förra matchen mot RIG Mark ställde över trion Calle Birgemo, Filip Ivanovic Håkansson och Jesper Hagberg som var satta i karantän och de ersattes av Mikael Takkula, Bryan Owour och Calle Fransson, som förra året spelade för Trelleborg.

Matchen startade stökigt med många fouls och grinigt humör och trots att det var 22-22 efter första quartern syntes det tydligt att hemmalaget var det starkare. Eddie Alm visade vägen och satte i princip allt han sköt på. I bortalaget var det bara Jordan Lou som kunde spela på samma nivå och han var överlägset bäst av Trelleborgs spelare. I andra quartern kommer hemmalaget ut med annat fokus och kunde använda sin aggressivitet i försvarsspelet. Kriget under korgarna vanns av Jan Tratnik och Tobias Sjöberg som tillsammans stod för 29 returer mot hela Trelleborgs lags 21, laget mäktade endast med en (1)! offensiv retur. När statistiken var sammanräknad hade Kalmar 51 returer mot Trelleborgs 21, då vinner man inte många basketmatcher. Efter att ha ryckt med 15p i andra och 10p tredje väljer coach Ivankovic att lufta hela truppen i fjärde och vi vinner även den sista quartern (28-26) och med 29p från bänken kan vi konstatera att det var en bra dag på jobbet.

Trelleborg hade det jobbigt under hela matchen och vi var många som hade förväntningar på balkanimporterna, centern Nebojsa Maksmovic och guarden Jaksic Miroslav, men de var inte i närheten av sina senaste prestationer utan de blev enkla byten för Tratnik och Sjöberg som var dominanta.

Jordan Lou då? Utan tvekan stjärnan i sitt lag och matchens sharpshooter med 27p där många av dem kommer från positioner som har närmare till mittlinjen än till korgen. Han är en artist med många fina individuella prestationer men om han inte kan passa bollen till sina lagkamrater på bortaplan kommer de få svårt att vinna matcher.

Jan Tratnik 24p 9a 17r
Tobias Sjöberg 16p 12r
Eddie Alm 22p
Mikael Takkula, 40 år nästa månad, är 100% från 3 och stod för 6p på fem minuters spel.

Tredje raka för Kalmar Saints
2020-10-11 08:35
Kalmar tog emot RIG Mark i Superettans tredje omgång och vann komfortabelt med 91-65.

Det var ett revanschsuget Kalmar som tog emot gästande RIG Mark i Kalmar Sportcenter. Lagen har de senaste två säsongerna huserat i Basketettan södra och RIG Mark har vunnit samtliga fyra möten. Årets upplaga av RIG sägs vara den starkaste någonsin och laget har inför mötet med Kalmar stått för fina prestationer i såväl vinsten mot Högsbo som förlustmatchen mot förväntade topplaget IK EOS förra veckan.
Klubbens hemmamatcher spelas fortsatt utan publik
2020-10-08 15:42
Klubbens styrelse har, efter regeringens besked kring inga lättade publikrestriktioner, tagit beslutet att spela hemmamatcher utan publik pga corona. Det är endast lagen och funktionärer som kommer ha tillträde till matchen.

Ett säsongskort på Solidsports superettakanal kostar 129kr, då kan man se samtliga matcher i serien

Har ni önskemål om att se föreningens andra matcher kan vi ombesörja detta via klubbens egna solidsportkanal. Ta kontakt med aktuellt lag så löser de att matchen filmas.

Vi sänder övriga matcher för 29kr, säsongskortsinnehavare kan se dessa matcher gratis via kod som delas ut på kansliet.

Laginsats bäddade för Kalmars seger i debuten
2020-09-28 12:48

Nykomlingen KFUM Kalmar Saints tog emot Norrort i Kalmar Sportcenter under söndagen i  Superettan. Matchen startade i bra tempo och för Kalmars del var det en klar skillnad i tempo från förra årets spel i Basketettan.

Hemmalaget hade initialt problem med tempot i försvaret och samlade på sig många fouls och Norrort visade i flera sekvenser att de är ett rutinerat och samspelt lag. Efter poängmässigt jämt spel fram till cirka 10-10 efter 5 minuter gör Kalmar sitt första byte och sätter in nyförvärvet Eddie Alm som skjuter upp Kalmar till en ledning med 26-17 efter första quartern.

Ledningen efter första släpper sedan inte Kalmar ifrån sig, de går till halvtidsvila med 56-45. Norrort spelar fortsatt bra, har ett fantastiskt skytte utifrån, men de fick inte igång samspelet med nyförvärvet Egal Saleman, vilket gjorde att hemmalaget vann kriget under korgen. Misstänker att det blir ett annat insidespel när Andre Nilsson ansluter till truppen.

Kalmar roterade på samtliga 12 spelare under andra halvlek och kunde hålla tempo och aggressivitet uppe till slutsignalen ljöd. Matchen slutade 103-69.

Matchens utropstecken var Norrorts Hannes Widell med 20p och 7 returer och Tobias Sjöberg i Kalmar med 18 p, 7 returer och 4 blockar.

Parasport, 01/09 12:19
3x3, 31/07 12:30