Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
KFUM Kalmar Saints

KFUM Basketklubb Kalmar

KFUM Kalmar Saints är en basketbollklubb med rötterna i Kalmar, Småland. En ständigt växande förening med bokstavligt talat många bollar i luften. Föreningen står på flera ben och har bland annat herrlag i Superettan och div 2 samt damlag i div 2. Föreningen har också en ständigt växande ungdomsverksamhet.


På hemsidan publicerar vi aktuell information om träning, matcher, seriespel etc.


Vi sänder våra matcher LIVE via Solidsport


Följ oss gärna på sociala medier för nyheter och matchreferat:
Utbildningssatsning för ledare och utvecklare av barn- och ungdomsidrott
2020-12-19 13:42
I studier kring framgångsrika utvecklingsmiljöer har de så kallade organisationsledarna visat sig centrala och väldigt betydelsefulla. Med bakgrund av det görs nu en gedigen utbildningssatsning för dig som vill utveckla barn- och ungdomsidrott på bästa sätt.

Målgrupp
Linnéuniversitetet i nära samverkan med RF-SISU Småland, erbjuder dig som organisationsledare en skräddarsydd utbildning. En organisationsledare är någon som på en mer övergripandande nivå arbetar med att utveckla och leda den idrottsliga verksamheten i en förening med inriktning mot barn och ungdom.

Innehåll
Utbildningen spänner över flera områden och kom- mer att inbegripa såväl ledarskaps- som lednings- och organisationsfrågor. Självfallet omfattas även frågor som är avgörande för vad som kännetecknar en god idrottslig utvecklingsmiljö. Utbildningen är tänkt att bidra till utveckling hos den enskilde ledaren, men också på ett organisatoriskt plan i föreningen. Under utbildningen kommer deltagarna att samtidigt som de inhämtar kunskap och jobbar med sin egen utveckling, få arbeta med utveckling i sin förening baserat på de behov som finns.

Omfattning och kostnad
Utbildningen sträcker sig över två år och omfattar 4 kurser motsvarande 7,5 hp som bedrivs på kvarts- fart. Mycket av utbildningen sker på distans. Start är planerad i februari 2021.
Egeninsats för förening/förbund är 2 000 kr/år, totalt 4 000 kr. Övrig kostnad kan sökas genom Projekt- stöd barn och ungdom i respektive distrikt.

Intresseanmälan
Gör en intresseanmälan senast den 31 januari 2021 här:
Marie Hedberg, Linnéuniversitetet, tel. 070-289 32 62.
Mikael Fagerström, RF-SISU Småland, tel. 070-450 54 32.

Kursinnehåll – fyra olika block

Dagens och framtidens barn- och ungdomsidrott
I utbildningens första kurs belyses områden på en mer övergripande samhällsnivå som är viktigt att barn- och ungdomsansvariga är väl insatta i, och som det också ges möjlighet att reflektera och problematisera kring. Det handlar i grova drag om Samhälls- utvecklingen – konsekvenser och utmaningar, Barn- och ungdomsidrottens utveckling samt dagens och morgondagens barn och ungdomar. 

Innehållet i kursen kommer att fokuseras kring:
• Ungas vardag, hur påverkas idrotten av den?
• Idrottens betydelse för samhället och individer
• Idrottens och föreningsidrottens villkor Idrottens professionalisering och konsekvenser för barn och ungdomsidrott
• Barnkonventionen och dess betydelse
• Förutsättningar för deltagande
• Strategi 2025

Leda, organisera och utveckla barn- och ungdomsverksamhet
I denna kurs belyses viktiga grundläggande frågor kring ledning/ledarskap, organisation, kultur, målstyr- ning och förändringsarbete. Utifrån att deltagarna tillskansar sig en teoretisk grundläggande bas konkretiseras dels hur detta i dagsläget ser ut i den egna verksamheten, dels vad det kan ge för implikationer för utveckling av densamma. 

Innehållet i kursen kom- mer att fokuseras kring:
• Kultur, organisationskultur
• Organisationsstruktur och ledning
• Mål- och resultatstyrning
• Förändringsarbete
• Förutsättningar för att bedriva kvalitativ verksamhet
• Rekrytering av ledare/tränare – både ideella och professionella

Leda och utveckla föreningens mänskliga resurser
Kursen inriktar sig gentemot föreningens s.k. Human Resource arbete, dvs. hur verksamheten arbetar med att rekrytera, behålla och utveckla de mänskliga resurserna, såväl professionella som ideella. Men kursen berör även föreningens arbete med föräldragruppen. 

Innehållet i kursen kommer fokuseras kring:
• Organisation, kultur och materiella resurser
• Sociala faktorer
• Vägar till att ”bli bra”, tidig specialisering, allsidig träning mm
• Betydelsen av pedagogiska kompetens
• Organisationsledningens betydelse
• Att leda kvalitativa miljöer
• Strategier – Rekrytering etc

Den goda idrottsliga utvecklingsmiljön
Organisationsledaren ska kunna leda en verksamhet som syftar till långsiktig och hållbar utveckling och det är det som denna kurs fokuseras kring. Här ingår bl.a. områden: struktur och kultur, en god fysisk och social tränings- och tävlingsmiljö, idrottsföräldrarnas betydelse samt coachernas/ledarnas kompetens och utveckling. 

Innehållet i kursen kommer fokuseras kring:
• Motivation, engagemang och belöning
• Utbildning, utveckling och lärande hos tränare
• Uppsägning och avveckling
• Arbetsmiljöansvar
• Den goda och hälsofrämjande föreningen/arbets- platsen
• Att arbeta med föräldragruppen
Styrelse tillsatt vid Extra årsmöte
2020-12-18 10:43
Vid det extra Årsmötet valdes följande:

Jesper Birgemo - Ordförande
Gerthåke Adolfsson - Kassör
Gunilla Birgemo - Sekreterare
Niklas Lindén - Ledamot
Carina Ronqvist - Ledamot
Jonas Sjöberg - Ledamot
Johan Melin - Ledamot (Spelarrepresentant)
Sebastian Sjöberg - Ledamot (Spelarrepresentant)

Styrelsen valdes också att agera valberedning fram till ordinarie årsmöte.

Samtliga funktioner är valda för innevarande verksamhetsår.
Klubbens verksamhetsår är 1 april - 31 mars
KFUM erbjuder möjlighet för våra unga ledare!
2020-12-04 13:00
Denna sommar anordnar European Sport YMCA** (ESY) en internationell ledarskapsutbildning för unga ledare inom idrott. Utbildningen heter Sport Seminar och genomförs i två delar. Den första delen äger rum i Danmark i juli och den andra i Italien i september. Mellan dessa två utbildningsveckor, genomför deltagarna mini-projekt i sina hemföreningar, som dem utvecklar under utbildningens gång. Dessa mini-projekt ska rikta sig till barn och unga och kan bestå av, exempelvis, ett träningstillfälle för barn och unga i föreningen.

 

Projektet finansieras av EU (Erasmus+) och Sverige får gratisplatser inklusive resa*, mat, logi och utbildning för unga ledare inom den svenska KFUM-rörelsen! *Det kan eventuellt tillkomma vissa resekostnader, såsom anslutningsresor inom Sverige. För att täcka dessa kostnader, kommer deltagare kunna söka bidrag från KFUM Sverige eller regionen.

 

Sökande ska ha minst tre år av ledarerfarenhet från KFUM och/eller annan förening. För att ansöka om en plats på utbildningen, ska intresserade ledare fylla i denna online ansökan senast den 20 januari 2021https://podio.com/webforms/25480084/1892927

Utvalda sökande kan kallas till intervju under februari, och samtliga sökande får återkoppling på sin ansökan i början på mars.

 

Önskar ni mer information, eller hör av er till Eje Grönquist, samordnare för ESY i Sverige: 0768 - 89 54 80, gronquisteje@gmail.com

 

**YMCA är namnet på den globala KFUM-rörelsen, som omfattar 120 länder och 64 miljoner personer!

Fjärde raka för herrlaget
2020-10-24 20:43

Kalmar säkrade fjärde raka segern i Superettan i samband med dagens match mot Trelleborg Pirates. Slutresultatet summerades 107-80. 


Hemmalaget som drabbades av covid-19 efter förra matchen mot RIG Mark ställde över trion Calle Birgemo, Filip Ivanovic Håkansson och Jesper Hagberg som var satta i karantän och de ersattes av Mikael Takkula, Bryan Owour och Calle Fransson, som förra året spelade för Trelleborg. 


Matchen startade stökigt med många fouls och grinigt humör och trots att det var 22-22 efter första quartern syntes det tydligt att hemmalaget var det starkare. Eddie Alm visade vägen och satte i princip allt han sköt på. I bortalaget var det bara Jordan Lou som kunde spela på samma nivå och han var överlägset bäst av Trelleborgs spelare. I andra quartern kommer hemmalaget ut med annat fokus och kunde använda sin aggressivitet i försvarsspelet. Kriget under korgarna vanns av Jan Tratnik och Tobias Sjöberg som tillsammans stod för 29 returer mot hela Trelleborgs lags 21, laget mäktade endast med en (1)! offensiv retur. När statistiken var sammanräknad hade Kalmar 51 returer mot Trelleborgs 21, då vinner man inte många basketmatcher. Efter att ha ryckt med 15p i andra och 10p tredje väljer coach Ivankovic att lufta hela truppen i fjärde och vi vinner även den sista quartern (28-26) och med 29p från bänken kan vi konstatera att det var en bra dag på jobbet.


Trelleborg hade det jobbigt under hela matchen och vi var många som hade förväntningar på balkanimporterna, centern Nebojsa Maksmovic och guarden Jaksic Miroslav, men de var inte i närheten av sina senaste prestationer utan de blev enkla byten för Tratnik och Sjöberg som var dominanta.


Jordan Lou då? Utan tvekan stjärnan i sitt lag och matchens sharpshooter med 27p där många av dem kommer från positioner som har närmare till mittlinjen än till korgen. Han är en artist med många fina individuella prestationer men om han inte kan passa bollen till sina lagkamrater på bortaplan kommer de få svårt att vinna matcher. 


Jan Tratnik 24p 9a 17r
Tobias Sjöberg 16p 12r
Eddie Alm 22p
Mikael Takkula, 40 år nästa månad, är 100% från 3 och stod för 6p på fem minuters spel.

Tredje raka för Kalmar Saints
2020-10-11 08:35
Kalmar tog emot RIG Mark i Superettans tredje omgång och vann komfortabelt med 91-65.

Det var ett revanschsuget Kalmar som tog emot gästande RIG Mark i Kalmar Sportcenter. Lagen har de senaste två säsongerna huserat i Basketettan södra och RIG Mark har vunnit samtliga fyra möten. Årets upplaga av RIG sägs vara den starkaste någonsin och laget har inför mötet med Kalmar stått för fina prestationer i såväl vinsten mot Högsbo som förlustmatchen mot förväntade topplaget IK EOS förra veckan.
Twitter
Nyheter från våra lag
Parasport, 01/09 12:19 
3x3, 30/07 16:16