KFUM Kalmar Saints
Välkommen till KFUM Kalmar Saints Basket

På hemsidan publicerar vi aktuell information om träning, matcher, seriespel etc.

Spelare
2019-05-08 14:49
Trots att många drar i honom från högre ligor stannar Jan i Saints.

Jan Tratnik blir 1a spelaren att skriva på för Kalmar Saints inför Div 1 södra säsongen 2019-20 och Coach Damirs lagbygge är i gång.
Div1 Herr, serieindelning
2019-04-29 10:53
Div1 södra ser ut att blir ett getingbo där Hammarby, Södertälje och Wetterbygden tillkommit.
Blir en spännande höst för Saints där matcherna drar igång Sep/Okt.

RIG Mark
Eskilstuna Basket
Fryshuset ungdom
Kalmar
Huddinge
Haga Dolphins (Norrköping)
Högland (Nässjö)
Wetterbygden Stars
Tälje Knights (Södertälje)
Hammarby
Peter Engström blir ny Ledare/spelarutvecklare I Kalmar Saints.
2019-04-25 18:31
Peter som tränat vårat Div1 lag den gångna säsongen ska fokusera på individuell utveckling av våra unga talangfulla spelare.

Fantastiskt kul att få in Peter i denna rollen, det blir ett lyft för hela ungdomsverksamheten.

Förutom att ta rollen som spelarutvecklare så tar Peter över som huvudtränare till P16 laget. Han kommer även att bli mentor åt våra unga tränare säger Saints sportchef Jonas Sjöberg.
Eastcoast Tour med final spel I Kalmar
2019-04-15 18:25
02 Juni kommer nya OS grenen 3x3 till Långviken där Kalmar Saints organiserar med Svenska Basketförbundet och Destination Kalmar finalerna av Eastcoast tour.

Sverigeeliten är på plats blandat med Saints egna lag samt förhoppningsvis utländska inslag gör att det kommer bli action, fartfyllt och spektakulärt säger Saints sportchef Jonas Sjöberg

Saints har kontrakterat ny Tränare Till Div 1 Herr säsongen 2019-20
2019-04-15 18:12
Saints sportchef Jonas Sjöberg:

Vi får in en erfarenhet från Basket på högsta nivå med Damir, en härlig människa som också besitter dom kunskaper och den erfarenhet vi behöver för att ta nästa steg.

Peter Engström gjorde ett fantastisk jobb där vi som nykomlingar kom på 5e plats I Div 1 och vi är glada att Peter kommer stanna kvar I organisationen I en annan roll nästa säsong.

Damir kommer ursprungligen ifrån Kroatien. I Sverige började han sin coachkarriär i Norrköping men blev senare värvad till Södertälje  där han coachade bland annat damlandslagets stjärnor Frida och Elin Eldebrink, Lollo Halvarsson, under dessa år blev det flera SM Guld. Damir var headcoach under två säsongen för Södertäljes damlag I Damligan.
Damir har även coachat herrlag på superettan nivå.
Det finns inga nyheter..