KFUM Kalmar Saints
Ungdomsledarpolicy

Allmänt.

* Som ledare/tränare är du vårt ansikte utåt, det är din entusiasm, ditt kunnande och ditt uppträdande som för Kalmar Baskets mål framåt.

* Var en god förebild för ungdomarna och en god representant för föreningen.

* Vi utgår från Kalmar Baskets drogpolicy så vi använder inte alkohol och droger när vi representerar Kalmar Basket.

Träning.

* Idrottsklädd till varje träning.

* Planera träningarna i förväg.

* Komma i god tid till träning.

* Alla spelare har en egen lagtillhörighet där man tränar i första hand.

* Spelare kan träna och spela med andra lag. Detta skall ske i överenskommelse mellan ledare/tränare och i första hand tillfrågas åldersgrupperna under och över.

* Ledare/tränare skall arbeta för att laget skall byta om/duscha tillsammans vid träning och match.

Matcher/Cuper.

* Ge alla speltid, deltar man på träning så får man också spela, rättvis fördelning av speltid resultatet är inte det viktigaste utan upplevelsen och utvecklingen av spelarna.

* Behandla domarna och övriga matchfunktionärer med respekt.

* Behandla ungdomarna och andra tränare med respekt och använd positivt tänkande och uppmuntrande ord.

* Vi äter inte godsaker förrän efter dagens sista match.

* Vi rekommenderar att ledare/tränare gör upp ett belopp för fickpengar.

* Vid deltagande i cuper som är sanktionerade av Kalmar Basket, bor alla lag i föreningen tillsammans, när så är möjligt.

* Klubbkänsla är att försöka se varandras matcher.